OSTATNÍ ČLÁNKY

Ostatní články

Datová konektivita | Začněte malými kroky, myslete na velké cíle

Datová konektivita | OPC Router + KEPServerEX | FOXON

Jak dostat data z PLC do různých databází? A dál do nadřazených systémů, jako třeba MES nebo SAP? Začněte postupně, ale nezapomínejte, že softwarové nástroje, které k tomu budou potřeba, byste mohli v budoucnu využít i jinde.

kepserverex banner

První krok: Sbírat data z PLC do databáze

Už mockrát jsme vám přestavovali OPC servery KEPServerEX. Umí sebrat data z mnoha řídicích systémů na lince, protože obsahují stovky ovladačů na zařízení různých výrobců. Data převedou na univerzální protokol OPC UA/DA.

Odtud můžete data pomocí dalších plug-inů KEPServerEX dostat do databází nebo využít např. protokol MQTT. To vám teď může stačit, ale do budoucna?

Dlouhodobý cíl: Propojit všechno se vším

Je tu ale i jiná možnost. KEPServerEX můžete využít jen pro sběr dat ve výrobě a dál ho propojit prostřednictvím protokolu OPC UA/DA do dalšího softwaru. Tím je OPC Router, program, který naopak podporuje velké množství nadřazených systémů, např. MES, SAP nebo právě různé databáze.

Kromě toho, že tenhle způsob posílání dat do databáze může vyjít i levněji než pouze pomocí KEPServerEX, má OPC Router další výhody. Dokáže data matematicky upravovat a do budoucna nabízí mnoho dalších možností pro práci s daty napříč celou firmou.

Schéma OPC Routeru a KEPServeruEX | FOXON

Hlavní výhodou je modularita

Jak KEPServerEX, tak i OPC Router jsou modulární systémy – kupujete si jen ty části softwaru, které aktuálně potřebujete, ale do budoucna můžete funkcionalitu snadno a rychle rozšířit objednáním dalších modulů. To znamená relativně malou počáteční investici, ale spoustu možností pro další kroky v digitální transformaci do budoucna.

Chcete se poradit?

Na e-shopu najdete nově live chat, kde vám naši technici poradí nebo např. pomůžou vytipovat vhodné plug-iny a OPC servery. Nebojte se zeptat. Anebo se rovnou potkejme, probereme vaši strategii sběru dat podrobněji.

Ukázka LiveChatu na e-shopu | eshop.foxon.cz | FOXON

Související produkty

{foxonstore id="60998,61801,61799,61787,23370,44385,21068,43870,21066"}

Novinky
z naší firmy

Stačí 2 e-maily měsíčně a neunikne vám nic podstatného. 
Přihlaste se a každou druhou středu čtěte přímo ve své poště.

Váš e-mail je u nás v bezpečí. Vždy ctíme Zásady zpracován osobních údajů.

Rychlý dotaz


Typ vašeho dotazu



Společnost FOXON je držitelem certifikátu ISO 9001:2015

Sledujte nás i na sociálních sítích.

Made by FOXON s.r.o. © 2022