RECENZE

PROFIBUS

V závěrečné sérii článků o PROFIBUS analyzátoru si mimo jiné ukážeme připojení analyzátorem na PROFIBUS jako Master, následné ovládání Slave stanic, nastavování rychlosti sítě (PROFIBUS na 9,6 kbps jste ještě asi neviděli) a také instalaci a použití pluginů, které tento nástroj posouvají do dalších možností.

PROFIBUS

PROFIBUS síť, všemi známá a hojně používaná. Jak ale skutečně vypadají průběhy signálů, jak moc jsou ovlivňovány zapojením, rušením? Opravdu stačí se jen podívat po periferiích, zda jsou zelené, a tím pádem je vše OK? Nestačí, v žádném případě. Přesvědčí vás o tom analyzátor PROFIBUS sítě, který máme teď možnost vyzkoušet i s menší PROFIBUS sítí. Nedá se ovšem vše podstatné ukázat v jednom článku, proto bude test na 3 díly. Některé články budou obohaceny o video, takže přesně uvidíte, co se stane při nějaké poruše.

PROFIBUS

Dá se nějak zjistit, jestli opravdu repeater (nebo opakovač či zesilovač) na lince PROFIBUS DP signál zesílí, posílí nebo jen nějak převede? Zkusil jsem to orientačně změřit, trochu porovnat a výsledky jsou přinejmenším zajímavé.

PROFIBUS

Aktivní a spolehlivé zakončeni linky PROFIBUS DP, tentokrát s redundantním napájením a změřením promocí PROFIBUS DP testeru. Zakončení PROFIBUS DP sběrnice u PLC SIMATIC S7 nelze nechat jen tak v případě potřeby občasného připojení třeba programovacího přístroje, nebo příležitostního externího DP zařízení. Samozřejmě zakončení změříme, jestli se opravdu na sběrnici při připojení něco odehraje.

Novinky
z naší firmy

Stačí 2 e-maily měsíčně a neunikne vám nic podstatného. 
Přihlaste se a každou druhou středu čtěte přímo ve své poště.

Váš e-mail je u nás v bezpečí. Vždy ctíme Zásady zpracován osobních údajů.

Rychlý dotaz


Typ vašeho dotazu



Společnost FOXON je držitelem certifikátu ISO 9001:2015

Sledujte nás i na sociálních sítích.

Made by FOXON s.r.o. © 2022