OSTATNÍ ČLÁNKY

Ostatní články

Co se děje ve vaší průmyslové síti? A na co je Mercury?

Pojďte se podívat, jaké nástroje použít pro diagnostiku PROFIBUSu a PROFINETu. Ukážeme vám i skvělou novinku, po které se už dlouho ptáte.

V tabulce jsme shrnuli, které nástroje se vám můžou hodit, abyste dokázali diagnostikovat sítě PROFIBUS a PROFINET. Jaké jsou jejich výhody?

 

tabulka PB PN

 

Pokud potřebujete rychle, ale podrobně diagnostikovat PROFIBUS, sáhněte po testeru ProfiCore se softwarem ProfiTrace. Samotný tester se vám vejde do kapsy, ale ukáže velmi podrobně, co se v síti děje. A navíc software je v češtině.

Pokud ale chcete tuhle síť sledovat dlouhodobě, popřípadě zjišťovat důvody výpadků sítě, nemůžete vybrat nic lepšího než modulární systém ComBricks. Taky umí česky a dá se postupně rozšiřovat.

banner skoleni blog

Pro nárazová měření PROFINETu vám stačí obyčejný počítač a software. Rychle a povšechně se na tuto síť umí podívat program Netilities. Pokud chcete udělat celkovou diagnostiku sítě a měřit ji aktivně i pasivně, zvolte spíš PNT – PROFINET Tool – dokáže toho víc a je v češtině.

No a pokud chcete PROFINET sledovat permanentně, zapojte do sítě Atlas.

A co Mercury? Ten měří PROFIBUS i PROFINET

Úplnou novinkou pro diagnostiku sítí je tester Mercury. Je to kompaktní zařízení pro PROFINET i PROFIBUS zároveň. Můžete tak pomocí jednoho zařízení, které má mnoho nadstandardních funkcí, měřit obojí.

20180925 134727

Jak to funguje?

Firma Procentec spojila několik svých produktů ve velmi praktickém balíčku. Základem je 7" průmyslový tablet se všemi potřebnými porty pro diagnostiku průmyslových sítí. Díky tomu nemusíte nosit do výroby notebook, se kterým se těžko manipuluje a může přijít k úhoně.

Tablet není tak velký a má průmyslové krytí, takže toho mnohem víc vydrží. Navíc k němu dostanete držák na ruku, který zaručí ještě pohodlnější práci.

Tablet Mercury zároveň obsahuje předinstalovanou aplikaci OSIRIS pro přehledné zobrazování dat z měření sítě PROFIBUS, ve vyšší verzi i software pro diagnostiku PROFINETu. A protože běží na standardních Win10, můžete do něj nainstalovat i další aplikace, které budete potřebovat.

Podívejte se na video, jsou v něm i české titulky.

3 varianty podle vašich potřeb

Tester Mercury prodáváme ve třech provedeních. Mercury Standard obsahuje tablet s předinstalovaným softwarem. Je určen pro ty, kteří si dříve koupili ProfiTrace 2 a mají vlastní ProfiCore. Usnadní tak práci při měření díky praktičnosti tabletu.

Mercury Plus obsahuje navíc i ProfiCore, abyste se mohli ihned pustit do měření PROFIBUSu. Pokud chcete měřit i PROFINET, pořiďte si Mercury Pro – obsahuje i software pro měření PROFINETU.

Praktické doplňky

K testeru Mercury seženete i praktické příslušenství. Díky nepromokavému batohu ho můžete vzít takřka kamkoli. 2článková nebo 4článková baterie prodlouží životnost tabletu v rámci výjezdu a dokovací stanice tablet nejen nabije, ale díky USB konektorům ho dokáže přeměnit na plnohodnotný stolní počítač.

batoh stanice

 

A jak s ním pracovat?

Pokud už používáte ProfiTrace 2, dostanete se do toho velmi rychle. A uživatelé Netilities budou také hned v obraze. Pokud ale chcete s měřením průmyslových sítí začít teď a pomocí testeru Mercury, můžete přijít na školení diagnostiky sítí, rádi vás s ním naučíme.

 

button

 

Související produkty

{foxonstore id="45474,45475,45476,45477,45478,45480,45481,45483"}

 

Novinky
z naší firmy

Stačí 2 e-maily měsíčně a neunikne vám nic podstatného. 
Přihlaste se a každou druhou středu čtěte přímo ve své poště.

Váš e-mail je u nás v bezpečí. Vždy ctíme Zásady zpracován osobních údajů.

Rychlý dotaz


Typ vašeho dotazu



Společnost FOXON je držitelem certifikátu ISO 9001:2015

Sledujte nás i na sociálních sítích.

Made by FOXON s.r.o. © 2022