OSTATNÍ ČLÁNKY

Ostatní články

Máte na Vánoce dost šťávy?

Že si máte před vánoční odstávkou zkontrolovat záložní baterie? To vám píšeme každý rok. A fakt vás chválíme, loni jste jich ještě před Vánoci objednali skoro dvakrát tolik co předloni, takže revizi děláte čím dál poctivěji. Proto to letos vezmeme velmi stručně.

Proč je potřebujete?

Záložní baterie střeží informace v paměti PLC, frekvenčním měniči nebo HMI panelu; pomůžou udržet data o nastavení stroje, řídicí programy nebo aktuální čas v době, kdy nejde proud.

Vánoční odstávka

Proto jsou nepostradatelné také v době Vánoc, kdy se většina provozů zastaví a údržbáři nejsou u strojů. Abyste se v lednu zase rozjeli a nemuseli začít rok další odstávkou a obnovováním programů, musí být baterky, no prostě v cajku.

Indikace baterie

Nespoléhejte se při tom na indikaci baterie třeba na PLC. Ta nahlásí vybití, až když nastane. No ale co když to bude právě uprostřed vašeho volna? Pak najdete po návratu do práce nepříjemné překvapení.

gif baterka

Jak zjistím, že je třeba vyměnit

Proto radši koukejte, kdy jste baterku zapojili a jakou životnost udává výrobce. Rok, dva? Podle toho vyměňujte.

Jaký typ

Na bateriích bývá uvedena hodnota v mAh – to je ale pouze její kapacita. Označení typu baterie na ní často taky najdete. Nebo ji vybírejte podle typu zařízení, do kterého bude zapojená.

Objednat a mít klid

Takže už víte, které vyměnit a jak je vybrat. Tak běžte na e-shop, ať to máte z krku. Většinu jich máme skladem, takže přijdou za pár dní. A vy se můžete těšit na klidné svátky.

 

tlacitko baterie N

Související produkty

{foxonstore id="21245,21167,21169,21244,21303"}

Novinky
z naší firmy

Stačí 2 e-maily měsíčně a neunikne vám nic podstatného. 
Přihlaste se a každou druhou středu čtěte přímo ve své poště.

Váš e-mail je u nás v bezpečí. Vždy ctíme Zásady zpracován osobních údajů.

Rychlý dotaz


Typ vašeho dotazu



Společnost FOXON je držitelem certifikátu ISO 9001:2015

Sledujte nás i na sociálních sítích.

Made by FOXON s.r.o. © 2022